فرش کاشان

خرید فرش کاشان از کاشان کارپت

خرید فرش کاشان از کاشان کارپت

فرش کاشان

معرفی بهترین شرکت های فرش ایران در کاشان کارپت، بهترین تولید کنندگان فرش 500 شانه، فرش 700 شانه، فرش 1200 شانه، فرش 1500 شانه و انواع فرش های مدرن و سنتی و غیره صادراتی کاشان

طبقه بندی موضوعی
آخرین نظرات

چرا فرش پرز میدهد

چرا فرش ماشینی پرز میدهد؟

فرش تازه ای خریداری کرده اید و فرش پرز می‌دهد. موقع نشستن روی فرش انتظار دارید. از نرمی و لطافت آن لذت ببرید اما با دنیایی از پرز مواجهه می شوید. زمانی ذهن تان بیشتر درگیر می شود که پس از چند هفته پرز دادن فرش تمام نمی شود و مشکل جزئ اسیبهای قالی محسوب می شود. این شدت بالای پرزدهی کلافه‌تان کرده است.سؤالات زیادی ذهن شما را درگیر می‌کند «علت پرز دادن فرش من چیست؟». یا «چطور می توانم پرز فرش ماشینی را از بین ببرم؟»

 

در این مقاله کاشان فرش  قرار است علت پرز فرش و روش های رفع پرز فرش را با یکدیگر آموزش دهیم.

گاهی با دانستن علت پرز دادن فرش به راحتی می توانید آن مشکل را برطرف کنید. در این مقاله کاشان فرش  تمام روش های ممکن برای رفع پرز دادن فرش را به شما می گوییم. اما گاهی عامل اصلی پرز دادن فرش جنس نخ، الیاف و کیفیت آن است و قابل رفع کردن نیست. با همراهی کردن ما می توانید با درک این تفاوت راه حل پرز دادن فرش خود را پیدا کنید

پرزهای فرش

پرز چیست؟

فرش‌های نو معمولا با مشکل پرز دادن مواجه هستند. پرزها، الیافی به باریکی مو هستند که با نشستن روی فرش می توانند به لباس و کف پای شما بچسبند. هیچ راه سریعی برای از بین بردن پرز های فرش وجود ندارد اما می‌توانید با راهکارهایی که در ادامه شرح داده می‌شود از میزان پرز فرش خود بکاهید.

 

پرزدهی فرش ماشینی برای چیست؟

فرش ماشینی نو معمولا با مشکل پرز دادن مواجه هستند. پرزها، الیافی به باریکی مو هستند که با نشستن روی فرش می توانند به لباس و کف پای شما بچسبند.

هیچ راه سریعی برای از بین بردن پرز فرش وجود ندارد اما می‌توانید با راهکارهایی که در ادامه شرح داده می‌شود از میزان پرز فرش خود بکاهید.

علل پرزدهی فرش های ماشینی

زمانی که فرش ماشینی را تولید می کنند و فرش در مرحله ی آماده کردن الیاف می باشد ، اگر از مقدار کافی آب و روغن استفاده نشود یا دستگاه هایی که برای ریسندگی فرش کاربرد دارند به طور اصولی تنظیم نشده باشد ، یا اگر از آهار استفاده نکنند و تثبیت حرارتی به صورت صحیح انجام نپذیرد ، پرزدهی به مراتب بیشتر از حالت عادی خواهد شد و در صورت رعایت موارد فوق شاهد کاهش پرزدهی فرش های ماشینی خواهیم بود.

همه ی فرش های ماشینی در اندازه های مختلف نخ خاب دارند ، برای این که این نخ خاب ها دارای استحکام باشند از آهار استفاده می شود. در برخی از مواقع که الیاف ها از حالت معمول بلندتر هستند و یا از آهار برای مهار کردن آن ها استفاده نمی شود فرش دچار پرزدهی می شود. البته پاخوری زیاد هم سبب افزایش میزان پرزدهی خواهد شد.

پرزدهی فرش های ماشینی طبیعی است!

با توجه به این که فرش های ماشینی از جنس اکرلیک هستند و پرز دادن آنها امری طبیعی محسوب می شود ، با این وجود تمام تلاش هایی که در زمینه ی تولید انجام می پذیرد برای این است که پرزدهی فرش های ماشینی به حداقل برسد. برای همین منظور امروز با استفاده از فناوری های جدید فرش های ماشینی را هیت ست می کنند و این اقدام سبب می شود که هم پرزدهی فرش ها کمتر شود و هم این که از شفافیت بیشتری برخوردار باشد. فرش های خوب به طور معمول یک الی سه هفته دارای پرزدهی هستند و شدت و مدت آن هم معمولاً به رنگ فرش بستگی دارد. همچنین فرش هایی که تیره هستند پرزدهی بیشتری نسبت به فرش های روشن دارند.

در چه شرایطی پرزدهی فرش های ماشینی کمتر می شود؟

به طور معمول برای این که پرزدهی فرش های ماشینی کمتر شود ، هنگام تولید فرش در کارخانه باید اقداماتی انجام پذیرد. فرش های اکرلیکی از جمله فرش هایی هستند که در ایران بسیار مورد استقبال هستند. اگر زمانی که بافت آن در کارخانه انجام می شود ، دستگاه های بافنده به درستی تنظیم شوند ، از بهترین نوع الیاف بهره گرفته شود ، مقدار آب و روغن در پروسه ی آماده کردن الیاف مناسب باشند ، به نخ ها خوب تاب داده شود و از تثبیت حرارتی و آهار نیز به خوبی استفاده شود ، شاهد کمتر بودن پرزدهی فرش های ماشینی خواهیم بود.

علت پرز دادن فرش

زمانی که به تازگی فرش را خریده اید شاید فروشنده به شما گفته باشد پرز دادن فرش در روزهای اول طبیعی است. اما ماه ها می گذرد و هنوز درگیر پرزهای فرش هستید. این نسبت آن‌قدر زیاد است که به شدت کلافه شده اید. بهتر است بدانید در تولید فرش عواملی هستند گه اگر به خوبی رعایت نشوند فرش شما دچار پرزدهی بالا می شود:

کیفیت و جنس الیاف مورد استفاده در فرش

کیفیت و جنس الیاف مورد استفاده در تولید فرش در بر میزان پرزدهی بسیار مؤثر است. در میان فرش های ماشینی ایرانی فرش از جنس آکریلیک کیفیت بالایی دارد. و دوام و ماندگاری این فرش زبانزد است؛ اما همین جنس فرش یکی از معایبی که دارد پرز دادن است. پرز دادن فرش آکریلیک محدود به چند هفته اول است؛ و اگر پس از چند ماه همچنان پرزدهی را مشاهده کردید الیاف بی کیفیت و نامرغوب در تولید فرش به کار رفته است.

نکته مهم: اخیرا در تولید نخ آکریلیک از فرایندی به نام هیت ست استفاده می شود. که مشکل پرز دادن فرش ماشینی اکریلیک را برطرف کرده است. اکثر فرش های موجود در بازار از همین نوع هستند.

دستگاه ریسندگی فرش تنظیم نبوده است

در تولید نخ های فرش های ماشینی دستگاه های مخصوصی بکار گرفته می شود. در صورت تنظیم نبودن این دستگاه ها یا عدم دقت در مراحل تولید نخ‌ها نهایتاً پرز دادن فرش حتمی است.

ا        
 

دمای نامناسب و آهار نخوردن

نخ خاب فرش با نمره های مختلف و الیاف متفاوت در فرش به کار می رود این خود  عامل تغییر کیفیت فرش ماشینی است. برای دوام بالا و عدم پرزدهی نیاز به فرایندی به نام هیت ست است. در این فرایند بافت درونی نخ ریسیده شده توسط بخار و حرارت تثبیت میشود اگر پروسه آهار زدن فرش بدرستی انجام نشود الیافی که تحت نفوذ آهار قرار نگرفته اند باعث پرز دهی فرش می شوند که البته این اشکال در دستگاههای مدرن رفع گردیده است

تراکم و تعداد شانه فرش

تعداد شانه و تراکم فرش یکی از عوامل مهم در پرز دادن فرش است. رابطه بین تراکم و تعداد شانه فرش با میزان پرزدهی فرش، رابطه‌ای معکوس دارد. به این معنا که هر چقدر تراکم و تعداد شانه فرش بیشتر باشد، میزان پرزدهی آن کمتر است و بالعکس. مثلاً در فرش های ۱۲۰۰ شانه میزان پرز دادن فرش بسیار کمتر از فرش ۷۰۰ یا ۱۰۰۰ شانه است؛ و همین‌طور در فرش ۷۰۰ شانه میزان پرزدهی کمتر از فرش ۵۰۰ شانه است، البته کیفیت نخ و…. هم در کنار آن تاثیر دارد. 

عوامل مرتبط با فرایند تولید در پرز دادن فرش

علاوه بر مواردی که پیش از این گفتیم عواملی هستند که در طی فرایند تولید فرش باید رعایت شوند و در صورت بی توجهی به این موارد پرز دادن فرش حتمی است:

  • استفاده کافی از آب و روغن در مرحله ریسندگی الیاف فرش
  • تاب مناسب در نخ های خاب فرش
  • توجه به مراحل پرداخت و تکمیل فرش ماشینی

نکته مهم:یکی از عوامل مؤثر در پرز فرش پاخوری زیاد فرش است. نخ های فرش به مرور زمان در اثر عوامل سایشی و اصطکاکی مثل زیاد پا خوردن از حالت کیفی اولیه خود خارج می‌شود. اگر فرش شما در مسیرهای پر رفت و آمد است پس از مدتی پرز فرش شروع می شود.

در حالت کلی می‌توان گفت میزان پرز دادن فرش ماشینی به عواملی همچون طول الیاف نخ خاب ، ساختمان و نوع نخ به کار رفته، کیفیت الیاف  به کار رفته، تعداد شانه، تراکم فرش ، کیفیت تکمیل فرش و غیره بستگی دارد.

پرز فرش نشانه چیست و روش جلوگیری از پرز دادن فرش

چطور پرز دادن فرش را متوقف کنیم؟

  • استفاده از جارو (برقی یا دستی) برای رفع پرز: استفاده از جاروهای حصیری و شمالی، جاروی دستی در رفع پرز فرش مؤثر است. بهتر است قبل از استفاده، جارو را نمناک کرد تا بتوانند پرزهای بیشتری را جذب کنند. در صورت استفاده از جاروبرقی موتور روی سرعت کم تنظیم شود و در جهت خاب فرش کشید شود تا بتواند پرزهای بیشتری را از بین برد.

نکته مهم: برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید جارو کشی تا مدت دو تا سه هفته انجام شود. برای جلوگیری از ایجاد مشکلات تنفسی حتماً پنجره ها را باز بگذارید

  • استفاده از شانه‌های مخصوص فرش: برای از بین بردن پرز فرش استفاده از شانه فرش نیز مؤثر است. در صورت استفاده از این روش شانه را در جهت خاب فرش بکشید.
  • استفاده از دستمال مرطوب: دستمال مرطوب و نمدار در جهت خاب فرش در رفع پرز فرش مؤثر است
  • استفاده از فوم نگهدارنده فرش: فوم فرش با جذب فشار پا، میزان پا خوردگی را کاهش می دهد و در نتیجه میزان پرز دادن فرش را کاهش می‌دهد. این فوم از پوسیدگی فرش هم جلوگیری می کند
  • استفاده از شامپوی فرش: استفاده از شامپوی فرش برای رفع پرز باید بر اساس اصولی و بلافاصله بعد از خرید فرش انجام شود.
  • استفاده از چسب کاغذی: چسب کاغذی را روی فرش بچسبانید و سپس به آرامی از روی فرش جدا کنید تا پرزهای فرش را جمع کند.
  • استفاده از کیسه حمام: کیسه حمام را خیس کنید و در جهت خاب فرش روی فرش بکشید. البته باید به دفعات این کار را تکرار کنید.
  • استفاده از یک غلتک چسبنده: این نوع غلتک ها معمولا در قسمت لباسشویی فروشگاه‌ها موجودند. ورقه های به کار رفته در غلتک که قابل تعویض هستند خاصیت چسبندگی دارند. غلتک‌های چسبان روی فرش و از سمت بالا به پایین حرکت داده می‌شوند و با این کار پرزهای فرش به ورقه چسبناک غلتک می‌چسبند
  • استفاده از خدمات یک قالی‌شویی معتبر
  • استفاده از دستگاه‌های پرز گیر

نکات مهم در رفع پرز دادن فرش

  • در پرز گیری فرش‌ بهتر است از آب گرم استفاده نشود.
  • برای پرز گیری فرش تازه و نو هرگز از مواد شوینده همچون پودرهای لباسشویی دارای آنزیم استفاده نشود

جمع بندی

دراین مقاله در وبلاگ کاشان فرش درمورد این سوال که چگونه فرش انتخاب کنیم که پرز ندهد صحبت کردیم

پرز دادن فرش در مورد برخی فرش های ماشینی بسیار رایج است. با این حال روش هایی هم برای رفع پرز فرش ماشینی وجود دارد. پیشنهاد ما این است قبل از خرید فرش ماشینی با شناخت عوامل پرزدهی انتخاب بهتری داشته باشید. توجه به عواملی نظیر استفاده از بهترین نوع الیاف برای تولید فرش، استفاده از تراکم و شانه مناسب همه عوامل مهمی هستند. در صورت انتخاب فرش آکریلیک حتماً به استفاده از فناوری هیت ست در تولید نخ آن دقت داشته باشید. انتخاب مناسب شما را از دردسرهای بعدی رها می کند.امیدوارم ازاین مقاله استفاده وبهره برده باشید.درصورتی که سوالات درمورد پرز فرش ماشینی داشتید درقسمت نظرات برای ما کامنت گداشته وبا کامنت اعلام کنید

 

 

 

  • فرش کاشان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی